Program putovanja

Bolonja

Polazak za Bolonju planiran je u kasnim večernjim satima 15. novembra, dok se dolazak očekuje oko podneva narednog dana. Nakon panoramskog razgledanja grada putnici će se prijaviti u hotel, posle čega je predviđeno vreme za odmor i ručak. U popodnevnim časovima studenti će prošetati centralnim gradskim jezgrom sa prelepim renesansnim palatama sa kolonadama. Tom prilikom, obići će trgove Mađore i Merkancia (Veliki i Trgovački trg) i uživati u panoramama palata Banki, Notai, Podesta i videti čuvenu Neptunovu fontanu kojom dominira bronzana statua boga mora. Tokom razgledanja grada, putnici će na centralnim trgovima imati priliku da degustiraju čokoladu u okviru manifestacije Dani čokolade (ita. Cioccoshow). U večernjim časovima planirana je poseta nekom od tradicionalnih italijanskih restorana.

Fabrika u Bolonji

Drugog dana boravka u Bolonji, studenti će imati priliku da posete fabriku koja predstavlja prvi veliki proizvodni pogon u globalnoj mreži kompanije Filip Moris u kojoj se proizvode isključivo duvanski proizvodi nove generacije sa potencijalno smanjenim rizikom, a koju je osmislila i komercijalizovala naša kompanija.

Početna investicija, uključila je ne samo ovu visoko-tehnološku fabriku koja je zvanično otvorena u septembru prošle godine, već i drugu „pilot fabriku” (trening centar), koja služi kako za proizvodnju ovih inovativnih proizvoda, tako i kao mesto gde se procesi proizvodnje osmišljavaju, sprovode treninzi i obezbeđuje podrška za zaposlene.

Ferara

Nakon obilaska fabrike, planirana je poseta renesansnom gradiću Ferari koji se nalazi na obali reke Po i pod zaštitom je UNESCO-a. Kroz šetnju najužim gradskim jezgrom, studenti će obići trgove: Kastelo, Savonarola i Gradski trg sa Palatom gradske kuće.

Povratak za Srbiju planiran je u ranim večernjim časovima 17. novembra, a dolazak u Beograd tokom prepodneva narednog dana.